scholing

27-11-2017 - kudelstaart

 Kelly,Marlou en Melissa volgen een 4 daagse cursus: "een handicap om je verstand bij te houden". Ze ronden deze in December af. Alle 3 zijn zij bevlogen fysiotherapeuten in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking binnen de Ons Tweede Thuisinstellingen.

 

 

 

 

 

 

Mirjam was vrijdag 24 November naar het congres: De dag van de Fysiotherapeut. Levendig congres met veel verschillende workshops en aandacht voor wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen binnen ons vak. Vooral de workshop met oefentherapie voor de pijnlijke scheve grote teen( hallux valgus) was erg interessant.

         

 

Dinsdag 14 November waren Menno, Casparina en Mirjam naar een informatieavond in het Rijnlands revalidatiecentrum in Leiden. Daar werd een lezing gehouden over een door hun ontwikkeld programma voor kinderen met een probleem op het gebied van de belastbaarheid door uiteenlopende oorzaken.Bijvoorbeeld een ziekte als rheuma vraagt aanpassing in het omgaan met wat je wil en wat je kunt. Een team van meerdere professionals begeleidt deze kinderen in de leeftijd van ongeveer 6-18 gedurende 8 weken met een programma.Hier gaan beweging en sport samen met educatie op het gebied van omgaan met emotie's, acceptatie van de klachten en assertiviteit. 

        

Jan Voorn, onze claudicatiospecialist bezocht het symposium:"you never walk alone" in het Spaarnegasthuis. Het was georganiseerd door het regionale claudicationetwerk.

ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, oefen- en fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. Tijdens dit symposium werd ingegaan op onder andere de inzichten ten aanzien van de behandeling van perifeer arterieel vaatlijden (etalagebenen) en hoe dit kan worden toegepast in de dagelijkse praktijk. Er werd besproken wat secundaire preventie bij perifeer arterieel vaatlijden inhoudt en welke looptechnieken er passen bij de behandeling van perifeer arterieel vaatlijden.