Seniorenfitness

19-02-2018 - Kudelstaart

Onderzoek toont aan dat sporten het verouderen van het lichaam vertraagt.

Er zijn verschillen tussen cardio- oefeningen en krachttraining. Cardio training zoals wandelen en fietsen vergroot de capaciteit van de longen.Het hart wordt sterker en het uithoudingsvermogen verbetert. Het zorgt er echter niet voor dat de spieren sterker worden of in massa toenemen. Krachttraining zorgt hier wel voor.

Door krachttraining neemt de spiermassa toe en worden de botten sterker. Uit onderzoeken blijkt dat senioren ook tot op hoge leeftijd nog aan spierkracht kunnen winnen met alle bijkomende voordelen van dien.

Bij Fysio&Fitness Kudelstaart/Aalsmeer zijn al enkele senioren fitnessgroepen aan het trainen met groot plezier.

 

 

Lees de reactie van mw. Teunen-Wiedeijer  te Kudelstaart:

“Ik vind de seniorenfitness geweldig. Ik doe het al jaren, iedere woensdag tussen 9 en 10. Al sinds de oprichting eigenlijk, met een tijdelijke onderbreking vanwege gezondheidsproblemen. Ik vind het heerlijk om in beweging te zijn. Jan doet het ook geweldig. Hij doet alles voor me. Door de fitness ben ik merkbaar fitter. En ik word er zo blij van!”

 

 

Bent u 60+ en heb je zin om in 1 van onze groepen mee te trainen neem dan contact op met onze assistente via het telefoonnummer:029329635.

Of via onze algemene emailnummer:info@fysiotherapiekudelstaart.nl

De seniorenfitness wordt gegeven door Jan Voorn

en door Nick Fridsma: