diabeteschallenge

21-03-2018 - kudelstaart

Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De gemiddelde zorgkosten voor iemand met diabetes bedroegen in 2013 ruim €9200,-. En dat terwijl er een effectief en gratis medicijn beschikbaar is: beweging. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. En toch blijft in beweging komen voor veel mensen moeilijk. Wij gaan ze daarbij helpen.

Fysio&Fitness Kudelstaart Aalsmeer, in samenwerking met Team Sportservice Aalsmeer, doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement dat bedoeld is om de gezondheid en kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren. Uiteraard zijn mensen die geen diabetes hebben van harte welkom om meer de wandelen. Het doel is om vanaf april in 20 tot 25 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. Tijdens deze wekelijkse wandelingen wandelt een zorgverlener van een van de praktijken uit Aalsmeer en Kudelstaart mee. Tijdens de afsluitende vierdaagse wandelen we 5, 10, 15 of zelfs 20 km. De vierde dag van die vierdaagse komen alle deelnemers samen in het Olympisch Stadion om daar de slotafstand te wandelen op het NDC Festival.

Op 3 april aanstaande van 19.00 uur tot 20.00 uur organiseert Fysio&Fitness Kudelstaart Aalsmeer een informatieavond over de Diabetes Challenge. Het eerste kwartier wordt er informatie gegeven over de challenge en alles eromheen en daarna wordt er nog drie kwartier gewandeld. Iedereen die interesse heeft is welkom.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. In 2017 bracht de NDC bijna 3000 mensen met diabetes in beweging. De stichting van de oud olympisch volleybalkampioen hoopt ook dit jaar weer op deze massale belangstelling.

Meer weten over bewegen met diabetes? Kijk op www.bvdgf.org.

Meer informatie en/of meedoen aan de challenge? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/kudelstaartaalsmeer