Scholing

12-11-2018

Melissa heeft de opleiding manuele lymfdrainage afgerond en gaat Marga op dit gebied versterken.  

Vocht of zwelling in armen of benen

  • Bij hartproblematiek
  • Bij een blessure
  • Ophoping van lymfoedeem met of zonder operatie
 
Lymfoedeem uit zich in armen, handen, benen en voeten door zwelling waarbij het putje wat ontstaat als je in de zwelling drukt dit even blijft staan als je de vinger weghaalt.
Manuele lymfedrainage kan uitkomst bieden met behandeling en eventueel zwachtelen/tapen. Na een operatie of op grond van andere oorzaken, zoals een in aanleg zwak lymfestelsel met ophoping van lymfoedeem als gevolg.
 
Mirjam heeft scholing gevolgd op het gebied van de biofeedback. Dit is apparatuur waarmee je fysiologische verschijnselen zoals hartslagfrequentie, spierspanning en ademslagfrequentie kunt meten en via een computerscherm zichtbaar maakt voor therapeut en patient. Heel zinvol en van aanvullende waarde bij oa stressmanagement. De patient krijgt direct feedback via het scherm over de invloed van bv een mentale inspanningstaak. Zo is er een psychofysiologisch profiel te maken en wordt het duidelijk op welke parameter er getraind moet worden om de balans in het zenuwstelsel te herstellen.
 
Jan en Nick hebben zich verder geschoold op het gebied van dry needling, een inmiddels veel gebruikt middel binnen de fysiotherapie. 
Zij passen dit nu ook toe in het hal,achterhoofd en kaakgebied. Ze werken samen met onze manueel therapeuten en de tandarts.