Valpreventie

23-01-2019 - Kudelstaart

Stevig op de been  

 

Stevig op de been blijven en een goede lichamelijke conditie zijn van groot belang voor zelfstandig blijven in het dagelijks leven. Dit geldt zeker voor ouderen.

 

Lichamelijke inactiviteit neemt toe naarmate mensen ouder worden. Verder neemt de kans op het krijgen van een chronische aandoening toe met het stijgen van de leeftijd. De kans op vallen wordt ook groter.

Valongevallen zijn de meest voorkomende oorzaak van letsel bij ouderen. Elke 5 minuten komt een oudere na een valongeval op de spoedeisende hulpafdeling van een ziekenhuis.

 

Wanneer een oudere valt, heeft dit naast lichamelijke problemen, vaak ook andere verstrekkende gevolgen.. Veel ouderen worden bang om te vallen of buitenshuis activiteiten te ondernemen.

 

Wat kunt u doen?  Lichte tot matig intensieve lichaamsbeweging draagt al bij aan een verlaging van de gezondheidsrisico's, aan preventie van diverse chronische aandoeningen en valpreventie.

 

Veel senioren willen wel  graag in beweging blijven en de conditie verbeteren, maar weten vaak niet goed hoe ze dit het beste kunnen doen. Vaak durft men geen lichamelijke inspanning te verrichten, maar senioren kunnen veel meer dan ze denken.

 

Stevig op de been!-training is een mogelijkheid om zo gezond mogelijk oud te worden, met zo min mogelijk beperkingen, zodat u mobiel blijft en zelfstandig kunt blijven functioneren.  

 

De fysiotherapeut richt zich bij deze  training op bepaalde lichamelijk beperkingen, die voorafgaand door testen in kaart worden gebracht. Denk hierbij aan de spierkracht van de benen en het evenwicht bij het lopen.

Aan de hand van de uitslagen  van deze testen wordt bepaald welke training en begeleiding het beste bij u past.

Tijdens deze  groepstraining  Stevig op de been!  is er altijd deskundige begeleiding aanwezig.

 

De groepsgrootte is maximaal 6 tot 8  personen.

 

Prijzen n Stevig op de Been!:

€   95,00 per kwartaal: 1x trainen per week op de vrijdagmorgen, gedurende

1 uur.

Dit is inclusief:

  • testen
  • persoonlijk trainingsschema
  • persoonlijke begeleiding
  • koffie/thee na afloop

 

Sommige verzekeraars geven vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding voor deze training. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar of nakijken in uw polisvoorwaarden.

 

Naast de Stevig op de Been!-training is er ook fitness voor senioren en  fitness voor andere doelgroepen,  zoals  (ex)hartpatiënten, mensen met reuma, osteoporose, ,fibromyalgie,  longpaandoeningen etc.

Herkent u zich in dit verhaal? Of heeft u vragen over deze groep? Neem gerust contact op met de praktijk voor meer informatie of een intake.

 

 

 

 

 

 

 

          de valpreventiegroepen worden gegeven door Caitlin van Essen