Jan op Claudicatiocongres

16-10-2019 - Kudelstaart

Jan is lid van het landelijke claudicatio netwerk, een netwerk voor fysiotherapeuten die patiënten behandelen met claudicatio intermittens ook wel etalagebenen genoemd. Het betreft slagadervernauwingen in de buik en/of benen met als gevolg pijn in de benen bij het lopen en een (sterk) verminderde loopafstand.

Door elke maand de resultaten van de training van patiënten (anoniem) door te geven aan een landelijke databank konden op dit congres de resultaten van de gesuperviseerde looptraining bekend gemaakt worden en deze logen er niet om.

Sterk toegenomen loopafstand, minder medicijngebruik, gewichtsverlies, besparing van 33 miljoen euro, 83% minder operaties (en de risico’s die hierbij komen kijken) en een verbeterde kwaliteit van leven. Zorgverzekeraars zijn hier erg enthousiast over en daarom zit de behandeling van claudicatio intermittens inmiddels ook in het basispakket.

Een mooi resultaat!

Etalagebenen worden veroorzaakt door een vernauwing in de slagaders waardoor er onvoldoende zuurstof wordt vervoerd. Tijdens lopen ontstaat pijn wat weer verdwijnt als men even stopt (bv voor een etalage staan kijken). Voor meer info: www.claudicationet.nl
Voor verhelpen van dit probleem middels looptraining moet u bij Jan Voorn zijn, hij is lid van Claudicationet.

 

 

 

     

Pijn in de benen: