Menno studiedag

19-11-2019 - kudelstaart

Congres: Komt een hardloper bij de fysiotherapeut, vrijdag 15 november 2019

Menno heeft op vrijdag 15 november een interessante cursusdag gevolgd op Sportcentrum Papendal in Arnhem. Het thema van de dag was: ‘Komt een hardloper bij de Fysiotherapeut’. Tijdens deze dag vertelden sportartsen, sportfysiotherapeuten, bewegingswetenschappers en podotherapeuten over klachten die regelmatig bij hardlopers voorkomen.

In de lezingen over onder andere scheenbeenklachten, pijnklachten aan de buitenzijde van de knie, achillespeesklachten en voetklachten werden de deelnemers op de hoogte gebracht over de ontwikkelingen en de behandelmethoden op dit gebied.

De dag werd afgesloten met een lezing van oud-hordenloper Gregory Sedoc. Hij gaf ons nog de nodige loopadviezen.

         

En nog maar even verder met scholing op maandag 18 november:

Nieuwe principes en concepten over sportrevalidatie en Return to Play na een  voorste kruisband-letsel.

 

Deze leuke en leerzame dag bestond uit een theoretisch gedeelte  en een praktisch gedeelte. In het theoretische gedeelte vertelde de cursusleider A.Gokeler dat de revalidatie van een voorste kruisbandletsel  succesvoller kan verlopen als het revalidatieproces iets anders zou worden ingevuld.

In het praktische gedeelte kwam men  tot een sportgerelateerde test om zo het percentage patiënten dat weer kan gaan sporten omhoog te brengen !