Update coronavirus 5 mei

05-05-2020 - Kudelstaart

Veilig naar de fysiotherapeut. Dat doen we zo.

 

Op vrijdag 1 mei hebben we groen licht gekregen voor het geleidelijk hervatten van de fysiotherapeutische zorg. In samenspraak met het RIVM zijn door onze beroepsgroep richtlijnen opgesteld om de praktijken voor fysiotherapie een veilige omgeving te laten blijven. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor de dagelijkse gang van zaken in onze praktijk. Zo wordt bij aanmelden een aantal extra vragen gesteld. In samenspraak met uw behandelaar wordt bepaald welke behandelmogelijkheid voor u op dit moment het meest passend, veilig en verantwoord is. Gelukkig hebben we daar meerdere mogelijkheden voor.

Belangrijk is dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

· Geen handen schudden

· Neem 2 eigen badhanddoeken mee

· Was de handen voor en na de afspraak

· Kom , indien mogelijk, alleen

· Hoest en nies in de elleboog

· Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten

· Bij griep of andere luchtwegklachten komt u niet

Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. Door verschillende werkschema’s te hanteren, wordt het “verkeer” in de praktijk verdeeld en beperkt.

Helaas blijft de fitnessruimte vooralsnog voor groepen en vrije fitness nog steeds gesloten.

We vertrouwen erop dat u begrip hebt voor de maatregelen.

Na deze opsomming van bijzondere maatregelen, het volgende advies: Blijft u niet zitten   met problemen van houdings-en bewegingsapparaat. We doen er alles aan om samen met u het herstel in gang te zetten en te houden