Leren schrijven blijft belangrijk

21-09-2020 - Kudelstaart

Schrijven is nog steeds het meest gebruikte schriftelijke communicatiemiddel. Bij het leren schrijven op school wordt niet alleen de motorische vaardigheid, maar ook de koppeling met taal en lezen geleerd. Momenteel wordt er veel gebruik gemaakt van computers en tablets maar dit moet geen vervanging zijn van schrijven. Echter, het leren schrijven  is voor niet alle kinderen vanzelfsprekend. De oorzaak hiervan kan op verschillende niveau’s liggen. Bijvoorbeeld motorisch of cognitief niveau.

Op het motorisch niveau kan een fysiotherapeut ondersteunen. Er wordt gestart met een observatie van het schrift en motoriek en zo kan er een behandelplan opgesteld worden gericht op: verbeteren van de leesbaarheid, het verhogen van het tempo of verbeteren van de motoriek.

Mocht het de leerkracht of u als ouder opvallen dat het kind moeite heeft met schrijven kan je altijd contact opnemen met s.ubink@fysiotherapiekudelstaart.nl  om te kijken naar de mogelijkheden.Het is de moeite waard om tijd in te investeren!

 

 

  s.ubink@fysiotherapiekudelstaart.nl