Buikvet: Hoe raakt u het kwijt?

26-01-2015

‘Buikvet’ of visceraal vet zit tussen de organen in onze buik. Dit vet verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Controleer daarom regelmatig uw taille-omtrek. Maar hoe raakt u buikvet weer kwijt als het er eenmaal zit?

 

Sporten
Amerikaanse onderzoekers zochten uit welke sportactiviteit het meest effectief is tegen overtollig buikvet. Van een groep van 144 personen deed een derde aan conditiesport. Het tweede deel deed 3 keer per week aan krachttraining. Het laatste groepsdeel beoefende een combinatie van beide sporten.

 

Twee soorten 
De onderzoekers verzamelden vervolgens gegevens over het taillevet van alle personen. Zowel het zichtbare, onderhuidse vet als het meest risicovolle buikvet werd onderzocht. Daaruit bleek:
- Vet verdwijnt door kracht- en conditietraining te combineren
- Het buikvet verdwijnt door te wandelen
- Bij krachttraining neemt onderhuids vet af, maar het buikvet neemt toe

 

Combinatie
Hoe dat kan? Gewoon een kwestie van calorieën verbranden. Voor het wegwerken van buikvet is een langdurige sportactiviteit nodig. Bijvoorbeeld drie keer per week een uur op een stevig tempo wandelen. Het trainen van uw spiermassa is echter ook belangrijk voor uw gezondheid. Specialisten raden daarom een combinatie van kracht- en conditietraining aan.

 

Heeft u veel buikvet? Dan heeft conditietraining tóch een lichte voorkeur!