tapen bij kinderen

15-07-2015 - kudelstaart

Casparina (kinderfysiotherapeut)heeft  zich geschoold in het Medical Taping Concept. Zij heeft zich verdiept in het toepassen van dit concept bij kinderen. Hierbij wordt elastisch tape gebruikt om te activeren i.p.v. fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van spieren. Er kunnen verschillende technieken worden toegepast, bijv. om spieren te ontspannen of om ze juist te activeren. De eerste resultaten in de praktijk zijn zeker positief!


De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

De achtergrond gedachte van het Medical Taping Concept op een rijtje :

  • De tape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam en ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen.
  • Het werkt volgens de principes van de kinesiologie.
  • Het ondersteunt het spierstelsel.