Fysiotherapie bij specifieke doelgroepen

De waarde van regelmatig bewegen voor preventie van gezondheidsrisico’s, behoud van zelfstandigheid en verbetering van kwaliteit van leven is in alle lagen van de samenleving en bij vrijwel alle leeftijdsgroepen al aangetoond.

Bewegen is nuttig
Regelmatige lichamelijke activiteit heeft zijn nut bewezen bij het onderhouden van de fysieke fitheid. Verlies van kracht, lenigheid, coördinatie en uithoudingsvermogen wordt voorkomen.

Ook bij klachten
Regelmatige beweging werkt tevens preventief bij het ontstaan van verschillende aandoeningen zoals: diabetes mellitus, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, osteoporose, hart- en vaatziekten, overgewicht etc. Maar ook al u al bekend bent met deze aandoeningen vertraagt regelmatig bewegen het beloop van uw aandoening. 

Verantwoord en deskundig
Bij Fysio & Fitness Kudelstaart-Aalsmeer kunnen mensen met een chronische aandoening, onder leiding van een deskundig fysiotherapeut, een trainingsprogramma volgen om op een verantwoorde manier aan hun lichamelijke conditie te werken.

Individueel
Voordat u  aan het trainingsprogramma begint, wordt er een uitgebreide intake gedaan al dan niet ondersteund met diverse lichamelijke testen. Op basis van de uitslag en uw wensen wordt er een individueel trainingsschema samengesteld waarbij rekening gehouden wordt met uw (chronische) aandoening. 

Individueel of in groepen
Trainen kan zowel individueel als in groepsverband (groepsgroote 4-8 personen) en wordt in een groot aantal van de gevallen bekostigd door de zorgverzekeraar.

Naast het trainen krijgt U advies over het verbeteren van uw leefstijl. De adviezen zullen veelal te maken hebben met gezonde voeding, afvallen en de beweging in het algemeen dagelijks leven.  

Bewegen is goed voor iedereen. Van jong tot oud, van gezonden tot mensen met allerlei aandoeningen!

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl