Ontspanningstherapie ( psychosomatische fysiotherapie)

De therapie wordt door een bij het KNGF en de NFP (Nederlandse vereniging van Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek) geregistreerde fysiotherapeut gegeven. Hij werkt volgens het biopsychosociale model. Dat houdt in dat naast de lichamelijke klachten ook psychologische en sociale aspecten bij de behandeling betrokken worden. De psychosomatische fysiotherapeut begeleidt u in het herstellen van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid en tussen spanning en ontspanning. Het gaat uit van het model van je van stress en spanning klachten kunt krijgen, maar dat het zeker zo is dat je van (langdurige) klachten stress en spanning krijgt.

Deze vorm van fysiotherapie is een specialisatie. Hij valt voor wat betreft de vergoeding onder de vergoeding die u heeft voor fysiotherapie in uw aanvullende pakket. Er zijn dus geen kosten aan verbonden.

Het kan zijn dat de huisarts u verwezen heeft naar deze vorm van fysiotherapie, het kan ook zijn dat het uw eigen verzoek is of een advies van een collega fysiotherapeut.

Lees verder »