Cliëntervaringen met onze praktijk

Wij vertellen u graag alles over Fysio & Fitness Kudelstaart. Hieronder laten we ook onze clienten aan het woord. Wat zijn hun ervaringen met Fysio & Fitness Kudelstaart?

Ik vind de seniorenfitness geweldig!
Ik doe het al jaren, iedere woensdag tussen 9 en 10. Al sinds de oprichting eigenlijk, met een tijdelijke onderbreking vanwege gezondheidsproblemen. Ik vind het heerlijk om in beweging te zijn. Jan doet het ook geweldig. Hij doet alles voor me. Door de
fitness ben ik merkbaar fitter. En ik word er zo blij van!"

Mevrouw Teunen-Wiedemeijer

Wat wil je nog meer?
Al sinds 1997 doet mevrouw Klein onder begeleiding van Jan Voorn aan seniorenfitness.“Toen mijn man nog leefde fietsten wij altijd veel samen. In mijn eentje deed ik dat niet meer. Om toch in beweging te blijven ben ik fitness gaan doen bij Fysio- en Fitness Kudelstaart en dat beviel mij prima. Het resultaat is goed merkbaar. Ik doe nog van alles. Mensen in mijn omgeving zien dat ook.  We zijn met heel clubje van 10 personen, het is gezellig. Als iemand ontbreekt wordt hij of zij meteen gemist. Jan Voorn is geweldig. Hij is heel goed en altijd geinteresseerd. Wat wil je nog meer?”

Mevrouw Klein

Nu kan ik er tenminste zelf iets tegen doen!
Al tijden had ik last van vage pijnklachten in mijn heup uitstralend naar mijn bovenbeen. Op een gegeven moment hield de pijn mij uit mijn slaap. De huisarts adviseerde om een afspraak te maken bij een fysiotherapeut. Zo kwam ik terecht bij Mirjam Visser. De oorzaak van de pijn bleek te vinden in mijn heup. Mirjam schreef mij oefeningen voor en binnen een week was de pijn inderdaad een heel stuk minder. Het komt nog wel eens terug, maar nu kan ik er tenminste zelf iets tegen doen. Mirjam is als therapeut heel open, ze biedt echt een luisterend oor. Heel begripvol. Bij Fysiotherapie Kudelstaart word ik altijd vriendelijk ontvangen. Het is er laagdrempelig. Dat er al zo lang dezelfde therapeuten werkzaam zijn zegt mij ook heel veel!"

Mevrouw Vogel- Van der Es

Ik heb de juiste weg gevonden!
Bij Ria Boon werd 11 jaar geleden Parkinson geconstateerd. Al voor die diagnose bezoekt ze Jan Voorn voor fysiotherapie. Ria vertelt: “Jan Voorn ken ik al vanaf 2002. Sinds die tijd train ik twee keer per week onder zijn begeleiding. Dat schept een band. Op advies van Jan ben ik op 54-jarige leeftijd begonnen met hardlopen. Ik zat destijds lichamelijk en geestelijk niet goed in mijn vel. Ik zag er zelf in eerste instantie de meerwaarde niet zo van in, maar onder aanmoediging van Jan en mijn zoon heb ik het tóch opgepakt. En het werkte echt, nog voor ik de straat uit ben gerend is mijn hoofd "leeg". Uiteindelijk heb ik zelfs de Dam-tot-Damloop ruim onder de twee uur gelopen! Helaas gaat hardlopen nu niet meer vanwege mijn aandoening. Wandelen lukt nog wel. Jan is als therapeut soms best confronterend. Dat heb je ook nodig om vooruit te komen. Hij heeft alles door, zelfs al vóór je bepaalde dingen zelf inziet.” 
Ria heeft onlangs een zware hersenoperatie ondergaan om de klachten zoals de voor Parkinson kenmerkende tremor stabiel te krijgen. “De operatie viel me gek genoeg erg mee, maar in de tussentijd zijn er helaas andere complicaties opgetreden. Daarom ben ik nog niet gestart met de revalidatie bij Jan. Als het weer beter gaat proberen we om de symptomen van Parkinson weer zo lang mogelijk stabiel te houden door goed in beweging te blijven. Hoewel je deze ziekte niemand gunt, lukt het mij wel om te genieten van mijn kinderen en kleinkinderen. Ik heb de juiste weg gevonden!”

Ria Boon

Pasgeboren dochtertje goed geholpen met voorkeurshouding!
Mariëlle merkte dat haar dochtertje Sophie van destijds 5 weken oud een afplatting aan één zijde van haar hoofdje ontwikkelde. Ze trok aan de bel bij kinderfysiotherapeut Casparina van Beek. Marielle vertelt: "Het consultatiebureau constateerde de afplatting ook, maar zij adviseerden ons om nog even af te wachten. Mijn gevoel zei me echter dat ik er al wél iets mee moest doen. Ik heb daarom zelf de fysiotherapeut benaderd. Gelukkig had ik geen verwijzing nodig. Casparina gaf ons tips, zoals Sophie afwisselend naar links en rechts neerleggen tijdens het verschonen. Een schedelafplatting ontstaat namelijk vaak door een voorkeurshouding. Die had Sophie heel duidelijk. Ook kregen we oefeningen voorgeschreven. Het hielp niet voldoende. Casparina heeft daarom de hulp van manueel therapeut Jan Piet Verweij ingeschakeld. Er bleek een blokkade in Sophie's nek te zitten. Waarschijnlijk is die al ontstaan tijdens de bevalling. Jan Piet heeft subtiele handelingen bij haar toegepast waardoor de blokkade werd opgeheven. Dat merkten we thuis eigenlijk meteen! Ze sliep diezelfde middag nog met haar hoofdje naar de niet-voorkeurskant. Ik vond de behandeling door Casparina heel prettig. Ze gaf ons vertrouwen dat het goed zou komen. We mochten zelfs materialen lenen voor thuis om mee te oefenen, zoals een speciale skippybal. Sophie haar klachten zijn nu helemaal weg en van de schedelafplatting is ook bijna niets meer te zien!"

Mariëlle

Behandeling sluit goed aan bij mijn problematiek!
Ik heb regelmatig rugklachten omdat ik de ziekte van Scheuermann heb, dit is een groeistoornis. De ziekte ontstaat vaak tussen het 13e en 17e jaar. Bij de ziekte van Scheuermann zijn de wervels in het bovenste deel van de rug vergroeid. Het kraakbeen aan de voorkant van de wervels wordt langzaam in bot omgezet. De wervel wordt aan de voorkant platter dan aan de achterkant (wigvorm). Hierdoor wordt de bovenrug te bol. Deze bolling of bochel wordt ook wel kyfose genoemd. Een lichte bolling van de bovenrug is normaal. Bij de ziekte van Scheuermann is deze bolling erger dan normaal. Hiervoor geeft Jan Piet mij elektrostimulatie. Door middel van pulsen via elektrodes spannen de spieren kortdurend aan, waarna ze meteen dieper ontspannen. Dit doen we eens in de ongeveer 4 weken. Het is onderhoudstherapie. Daarnaast is het belangrijk dat ik mijn spieren zelf sterk en soepel houdt. Daarvoor heeft Jan Piet mij een oefenschema gegeven dat ik gewoon thuis kan uitvoeren. Dat doe ik iedere dag. Daarmee heb ik het voor 90% zelf in de hand. Voor de overige 10% is Jan Piet er. Met vragen kan ik altijd bij hem terecht. Mijn rugklachten zijn nu stabiel. Ik hoop dit nog jaren zo te houden. De behandeling van Jan Piet sluit goed aan op mijn problematiek, ik ben niets dan tevreden!”

Dhr. Hanekamp

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl