Valpreventie

Het probleem van vallen wordt steeds groter in Nederland. Een op de drie thuis wonende ouderen valt minstens eenmaal per jaar.Wanneer een oudere valt heeft dit naast lichamelijke problemen, vaak ook andere gevolgen. Velen worden bang om te lopen of buitenshuis activiteiten te ondernemen.

Wij geven bij ons op de praktijk een valpreventieprogramma.Dit gebeurt in onze fitnesszaal onder begeleiding van een goed opgeleide fysiotherapeut. Het programma duurt ongeveer 3 maanden, waarbij er getest wordt op verschillende aspecten om te bekijken of u vooruitgegaan bent. Spierkracht in de benen en evenwicht tijdens lopen zijn zeer belangrijk. Na deze fase krijgt u een advies wat u zelf kunt ondernemen om actief te blijven. U zult zien dat u meer durf hebt gekregen en vertrouwen in eigen kunnen. Dit maakt zelf meer bewegen een stuk leuker en uitdagender!

Het doel van het programma is dat u zo gezond mogelijk oud wordt, met zo min mogelijk beperkingen, zodat u mobiel blijft en zelfstandig kunt functioneren.

Soms is het zinvol om de apotheek naar het medicijngebruik te laten kijken, omdat bepaalde medicijnen het risico op vallen verhogen.

U kunt door de huisarts verwezen worden, en u kunt ook zelf contact opnemen met onze praktijk als u denkt dat het voor u zinvol is.

Mirande Warmerdam: 69035445104, in balanstraining. AGB: 104108
Jan Voorn: 19038797604, Otagotraining, AGB:104106

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl