Laatste nieuws

meters     n     a     t     u     u     r

24-04-2024

Het is misschien een wonderlijke plek voor zo veel natuur; een praktijk voor fysiotherapie. Maar deze meters lange kindertekening moest een plekje in een lange gang krijgen en dat is gelukt! Iedereen die naar de behandelkamers loopt en de grote fitnesszaal loopt er nu langs; de meterslange tekening van de 18 kids van de kudelkunstklup!

Fitness voor mensen met een beperking

Wist je dat….? In 2017 voldeed maar 46% van de Nederlanders aan de beweegrichtlijn en voor mensen met een beperking is dat helaas nog veel lager, maar 28%.

Gelukkig hebben wij in de praktijk meerdere enthousiaste sporters op maandag- en donderdagavond is het een gezellige boel in de fitness met verschillende volwassen die vanuit Ons Tweede Thuis hier komen trainen onder begeleiding van Sandra of Donne.

Schrijfproblemen

Schrijven is voor alle kinderen en volwassenen wereldwijd een vaardigheid die hen in staat stelt om tecommuniceren. Ondanks de toename van het gebruik van de computer is schrijven en leren schrijven nog steeds actueel. 

Valpreventie

Wereldwijd groeit het aantal 65-plussers sneller dan welke andere bevolkingsgroep ook. In Nederland bestaat deze leeftijdscatagorie uit 3 miljoen 80-plussers. Het oudste segment ( met meestal een hoger risico op vallen) is de snelst groeiende groep binnen de populatie 65 plussers. 
In Nederland gaan jaarlijks 108.000 65-plussers naar de spoeideisende hulp naar aanleiding van een valincident.

Nederland, sta op! Maak dagelijks voldoende bewegen vanzelfsprekend

De Nederlandse volksgezondheid staat onder druk. Naast dat we gemiddeld te weinig bewegen, zitten we ook nog eens te veel en dat heeft een negatief effect op onze gezondheid. En dat terwijl voldoende bewegen juist bijdraagt aan een langer en gezonder leven, onder meer door verminderde kans op chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en depressiviteit

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl