Kinderfysiotherapie

Met een ondertitel

Spelenderwijs ontwikkelen kinderen hun zintuigen en motoriek. Meestal gaat dat goed en bijna ongemerkt. Maar bij sommige kinderen duurt het langer of wijkt de ontwikkeling af van wat gebruikelijk is.

Herkent u één of meerdere punten bij uw kind?

  • Schrijfproblemen
  • Moeite met fietsen
  • Veel struikelen of vallen
  • Niet graag meedoen met gym

Dan is de kinderfysiotherapeut uw steun. De kinderfysiotherapeut is een fysiotherapeut met 4 jaar extra scholing gericht op kinderen. Dat is maar goed ook want de ontwikkeling van een kind is comlex.

Schrijfproblemen, moeite met fietsen of houterig bewegen
Kinderfysiotherapeuten behandelen niet alleen grote problemen. De kinderfysiotherapeut kan een uitkomst zijn bij kleinere, maar lastige zaken als schrijfproblemen, moeite met fietsen en/of houterig bewegen

Wanneer sprake is van een aandoening aan de zintuigen, organen, zenuwstelsel of het houdings- en bewegingsapparaat kunnen kinderen te weinig motorische ervaring opdoen. Ze hebben meer oefening nodig om een bepaalde vaardigheid onder de knie te krijgen. Of zij moeten leren zo optimaal mogelijk verder te leven. Een kinderfysiotherapeut helpt daarbij.

Werkveld
De kinderfysiotherapeuten bij Fysio & Fitness Kudelstaart/Aalsmeer zijn gespecialiseerd in bewegend functioneren van kinderen en jeugdigen tussen 0 en 16 jaar. Ook kinderen met (sport)blessures worden begeleid.

Met/zonder verwijzing
Het zijn vaak de ouders/verzorgers, consultatiebureauartsen, jeugdartsen of leerkrachten die een afwijkende of vertraagde ontwikkeling signaleren. Het kind wordt dan door een arts doorverwezen naar de kinderfysiotherapeut.

Met Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie is het ook mogelijk om zonder verwijzing bij ons aan te kloppen voor een beoordeling en uw eventuele vragen.

De kinderfysiotherapeut bij Fysio & Fitness Kudelstaart/Aalsmeer is:
Sandra Ubink i.o.

Kinderorthopedie:
Naast de motorische ontwikkelingsstoornissen die door de kinderfysiotherapeuten behandeld worden, heeft Menno de cursus kinderorthopedie afgerond. Waarbij hij is geschoold in het screenen, onderzoeken en behandelen van jeugdigen (8-18 jaar) die klachten hebben bij het bewegen in relatie tot het musculoskeletale systeem (spieren , gewrichten, wervelkolom). Het uitsluiten van vermoedelijke kindgerelateerde aandoeningen verloopt in samenwerking of overleg met de kinderfysiotherapeut.

Menno de Jong, kinderorthopedie

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl