Nieuws

Schrijfproblemen

Schrijven is voor alle kinderen en volwassenen wereldwijd een vaardigheid die hen in staat stelt om tecommuniceren. Ondanks de toename van het gebruik van de computer is schrijven en leren schrijven nog steeds actueel. 

Valpreventie

Wereldwijd groeit het aantal 65-plussers sneller dan welke andere bevolkingsgroep ook. In Nederland bestaat deze leeftijdscatagorie uit 3 miljoen 80-plussers. Het oudste segment ( met meestal een hoger risico op vallen) is de snelst groeiende groep binnen de populatie 65 plussers. 
In Nederland gaan jaarlijks 108.000 65-plussers naar de spoeideisende hulp naar aanleiding van een valincident.

Nederland, sta op! Maak dagelijks voldoende bewegen vanzelfsprekend

De Nederlandse volksgezondheid staat onder druk. Naast dat we gemiddeld te weinig bewegen, zitten we ook nog eens te veel en dat heeft een negatief effect op onze gezondheid. En dat terwijl voldoende bewegen juist bijdraagt aan een langer en gezonder leven, onder meer door verminderde kans op chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en depressiviteit

Fysiotherapie op de Maccabiadelaan

Onze collega's Marlies en Carlijn werken op de Maccabiadelaan van Ons Tweede Thuis. Ze geven een kijkje in de keuken:

De Maccabiadelaan (in slang ook wel ‘de Macca’ genoemd)  is een Woon- en dagcentrum in het mooie Amstelveen. 
De naam heeft de locatie te danken aan zijn Joodse achtergrond. 
De Maccabiade is de benaming voor de Joods olympische spelen. 

Frozen Shoulder van A-Z

Nick volgt een cursus over de frozen shoulder van A-Z.
Een ‘frozen shoulder’ betekent letterlijk een ‘bevroren schouder’. Een frozen shoulder komt vaak voor en het bezorgt mensen langdurig problemen die samen gaan met een beperkte inzetbaarheid van de schouder.

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl