Fysiotherapie bij oncologie

Trainen tijdens kanker is veilig en wordt steeds meer gezien als een onderdeel van de behandeling door de positieve bijdrage die bewegen kan leveren. De oncologisch fysiotherapeut houdt zich bezig met het begeleiden van patiënten tijdens en na kanker.

De oncologische fysiotherapeut kan ondersteunen om:

  • Fitter een operatie in te gaan
  • Fitheid te behouden tijdens behandeling
  • Om te gaan met chronische vermoeidheid tijdens en na kanker
  • Houding en beweging gerelateerde klachten ten gevolge van behandeling te verminderen

De oncologisch fysiotherapeut houdt zich bezig met het begeleiden van patiënten met en na kanker. Deze specialistische zorg kan geboden worden tijdens verschillende fases van het oncologisch traject:

Behandelfase
Tijdens de behandelfase kan je als patiënt te maken krijgen met verschillende behandelingen. Tijdens deze fase is het van belang om in beweging te blijven en waar mogelijk de fitheid zo goed mogelijk te behouden. De fysiotherapeut kan hierin ondersteunen.

Herstelfase
Tijdens de fase daarna gaat het om herstel en het herwinnen van activiteiten. Herstel van een eventuele operatie of bijwerkingen van andere behandelingen. Tijdens deze fase kan er samen met de fysiotherapeut getraind worden om de fitheid weer te verbeteren en het dagelijks leven weer zo goed mogelijk op te bouwen en weer de activiteiten op te bouwen die voor u van belang zijn.

Palliatieve fase
Helaas komt het ook geregeld voor dat genezen van kanker niet meer mogelijk is, deze fase kan weken, maanden maar ook jaren duren. Tijdens deze fase staat de kwaliteit van leven centraal en kan de fysiotherapeut ondersteunen om zo lang mogelijk actief en vitaal te blijven.

Terminale fase
In de laatste fase staat het comfort centraal. De fysiotherapeut kan hier ondersteunen met het zoeken naar de meest comfortabele houding. Daarbij kunnen ademhalings- en ontspanningsoefeningen ontspanning en verlichting van pijn geven.

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl