ZwangerFit®

ZwangerFit® is in 1999 ontwikkeld in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie bij Bekkenproblematiek en pre- en postpartum gezondheidszorg, NVFB. ZwangerFit® is een eigentijdse vorm van training/coaching van de gezonde zwangere door een geregistreerd fysiotherapeut.

ZwangerFit® is een uitstekende voorbereiding op je bevalling en de nieuwe periode daarna. Het is belangrijk om dan zo FIT mogelijk je zwangerschapsperiode door te komen.

Docent
De NVFB/ZwangerFit® docent is geschoold op het gebied van trainen in de periode voor en na de bevalling met speciale aandacht voor bekken/ en bekkenbodem(dis)functies. Voor deelname wordt altijd een specifieke individuele intake afgenomen.

Kenmerken
Belangrijkste kenmerken van NVFB ZwangerFit®:

Wekelijks trainen in de gehele periode rond de geboorte (gedurende 16 / 40 weken prepartum en vanaf 4/6 weken postpartum) met indeling op basis van individuele belastbaarheid en niet alleen op zwangerschapsduur.
 
In de actieve lessen wordt getraind op fitheid, spierversterking met aandacht voor de stabiliserende spieren rond bekken en lage rug en de bekkenbodem en ademhaling -en ontspanningsoefeningen.
 
Ook kan er worden ingegaan op diverse onderwerpen die te maken hebben met de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna. Dit op basis van de interesse in een specifiek onderwerp op dat moment. Iedere vrouw kan zo zelf haar ZwangerFit® cursus op maat creëren.
 
Voorafgaand aan deelname moet er een vragenlijst per email worden ingevuld, waarmee het startniveau van trainen kan worden bepaald en/of klachten kunnen worden besproken. 

Tijd:
Dinsdagavond 19.30-20.30 uur

Kosten:
5x voor €50,-. Deze kaart is 2 maanden geldig
10x voor €90,-. Deze kaart is 3 maanden geldig

Meer informatie
Voor meer informatie over ZwangerFit® kunt u bij Fysio & Fitness Kudelstaart/Aalsmeer terecht bij: Mirande Warmerdam

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl