Sportfysiotherapie

  • Hebt u last van een blessure?
  • Twijfelt u over een blessure?
  • Wilt u graag (weer) beginnen met sporten, maar weet niet hoe?

Vraag het de sportfysiotherapeut!
De sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut met een extra opleiding van 3 jaar. Niet voor niets: het voorkomen van blessures en het gericht herstellen en revalideren van een geblesseerde sporter vraagt om extra deskundigheid van de sportfysiotherapeut. Binnen Fysio & Fitness Kudelstaat/Aalsmeer is deze deskundigheid aanwezig.

Van sportblessure tot wedstrijdfit
Vanaf het moment dat uw blessure optreedt tot het moment dat u weer wedstrijdfit bent, worden nauwgezet de voor uw sport essentiële eigenschappen bewaakt. Essentieel hierbij is het analyseren van de sport met zijn kenmerkende bewegingen.

Analyse, behandeling en training
De analyse wordt gemaakt aan de hand van uw verhaal, lichamelijk onderzoek, eventueel met een aanvullende video-opname en andere relevante ervaringen. Aan de hand van de analyse wordt gekeken welke behandeling ingesteld moet worden en motorische eigenschappen het meest getraind moeten worden, denk hierbij aan:

  • kracht
  • lenigheid
  • coördinatie
  • uithoudingsvermogen
  • snelheid

Voorkomen is beter
Natuurlijk moet de geblesseerde sporters weer op niveau terug komen, maar - nog belangrijker - is inzicht krijgen in het ontstaan en uw eigen 'zwakke plekken'. Want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Bij Fysio en Fitness Kudelstaart kunt u terecht bij:
Jan Voorn, Menno de Jong en Nick Fridsma

stel een vraag

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl