Oedeemtherapie

Bijna iedereen krijgt wel eens te maken met vochtophopingen in het lichaam, bijvoorbeeld een dikke enkel nadat deze verstuikt is geweest of een dikke knie ten gevolge van een operatie. Dit vocht heeft als functie om de gekneusde enkel of geopereerde knie te herstellen, maar een abnormale vochtophoping (te veel of te langdurig aanwezig) noemen we oedeem en dit kan juist voor klachten zorgen. Klachten die hierbij op kunnen treden zijn: een vermoeid, een gespannen en/of een pijnlijk gevoel.

Als er oedeem is, kan dat betekenen dat het lymfestelsel wat vocht afvoert overbelast is. Om die reden is het van belang om zo vroeg mogelijk te starten met behandelen. De oedeemtherapeut is gespecialiseerd op dit gebied en kan middels verschillende behandelmogelijkheden zorgen voor het in balans brengen van het systeem om het vocht weer zo goed mogelijk af te voeren.

Behandelmogelijkheden hierbij kunnen zijn:

  • Informatie en advies over wat oedeem is en wat er zelf gedaan kan worden in het dagelijks leven om de oedeem te verminderen/stabiliseren.
  • Hydro-/Oefentherapie; bewegen is een belangrijk onderdeel van de behandeling en dit kan in het water maar ook in de sportzaal.
  • Manuele lymfdrainage; een specifieke massagetechniek om het lymfestelsel te stimuleren
  • Compressie; om behandelresultaat te behouden

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl