Nieuwsarchief

Nieuwe gezichten op de praktijk en bij OTT

02-11-2021

Even voorstellen:

Amber Bos is bij ons begonnen als algemeen fysiotherapeute en onlangs gestart met de opleiding kinderfysiotherapie. Zij wordt daarbij ondersteund door Sandra Ubink. Sandra is gestart met de opleiding kinderbekkenfysiotherapie. Dit kan helpen bij oa plas-en poepproblemen. Marian Pouw geeft deze therapie al langere tijd bij ons. Zij is op dinsdag, woensdag en vrijdag op de praktijk.

Marlies Heidema is oefentherapeute. Voorheen bekend als Mensendieck-of Cesartherapie. Zij is op woensdagmiddag op de praktijk en vrijdag op woonvoorziening Macabiadelaan van OTT.

Carlijn Boonstra is algemeen fysiotherapeute. Zij werkt op woensdag op woonvoorziening Macabiadelaan.

Update coronamaatregelen

02-11-2021

Met de komende winter voor de boeg en de huidige ontwikkelingen op het gebied van corona hanteren wij het volgende beleid voor uw en onze veiligheid. Vanaf zaterdag 6 november vragen we weer van u een mondkapje te dragen als u de praktijk binnenkomt, in de wachtkamer zit en in de gang loopt. Tijdens de behandeling in de kamer geldt dat er een mondkapje wordt gedragen door de fysiotherapeut en de patient indien er contact is binnen de 1,5 mtr. Indien er genoeg afstand gehouden kan worden hoeft dit niet.

Afscheid Jan-Piet Verweij

24-08-2021

Het weekend van 22 augustus hebben wij eindelijk op gepaste wijze afscheid kunnen nemen van onze zeer gewaardeerde collega Jan-Piet Verweij! 

Vrijdagmiddag een receptie in kleine kring met oud collega's en huisartsen. Opgevrolijkt door een heus Shantikoor op de parkeerplaats.JP is inmiddels met een volgende carriere als dirigent begonnen en schijnt het heel aardig te doen.

Zaterdag een hele gezellige dag met het team. Spelletjes, een afscheidsdisco met koffie en zijn lievelingsgebak:de moorkop.

s' Avonds een optreden van het "Kudelstaartse Voetbal International" team wat speciaal voor hem een cabaret in elkaar geflanst had.Niet van echt te onderscheiden.Op aanvraag zijn zij te boeken.

We missen hem als manager en als collega en daarnaast gunnen we hem zijn pensioen van harte! 

Slaap wijzer

20-09-2021

Te lang wakker liggen, te vroeg wakker worden, te vaak wakker worden in de nacht en dan niet meer kunnen slapen.Of niet uitgerust wakker worden. Wie kent het niet? Heel vervelend want de hele dag loop je met een vermoeid lichaam en hoofd. Niet alleen voor je gevoel, het is ook een feit dat herstel voor lijf en brein in de nacht plaatsvindt. Je bewegingsapparaat wordt gerepareerd, aangezien het gebruik ervan gedurende de dag kleine slijtageplekjes veroorzaakt en je brein wordt als het ware schoongewassen.

Hoe wordt de behandeling van de blessures vergoed?

20-09-2021

Het sportseizoen is weer begonnen. Daarmee loopt ook het aantal blessures weer op. Over blessures gesproken, hoe vaak komen die voor?

Blessures komen vaak voor. In Nederland raken jaarlijks meer dan 4 miljoen mensen geblesseerd bij het sporten. Meer dan de helft heeft een medische behandeling nodig.

Hoe wordt de behandeling van de blessures vergoed

05-08-2021

Binnenkort begint het sportseizoen weer en misschien ben je al in voorbereiding. Die voorbereiding is wel belangrijk als je gaat sporten. Het voorkomt aantoonbaar blessures en ongemak. Over blessures gesproken, hoe vaak komen die voor?
Blessures komen vaak voor. In Nederland raken jaarlijks meer dan 4 miljoen mensen geblesseerd bij het sporten. Meer dan de helft heeft een medische behandeling nodig.

Klacht in beeld: Osteoporose

02-08-2021

Osteoporose betekent letterlijk: poreus bot. Als je osteoporose hebt, zijn je botten brozer en is de kans op een botbreuk is groter. Osteoporose is een chronische aandoening die veel voorkomt. Wereldwijd krijgt ongeveer één op de drie vrouwen en één op de acht mannen osteoporose.

Aan de slag ...

23-07-2021

Fysieke gezondheid, goed in je vel zitten daar kun je veel zelf aan doen en hoeft bij wat energie niet veel te kosten. Fysieke gezondheid voorkomt aantoonbaar ziekten en blessures en die zijn pas echt duur en uiteraard supervervelend. Dus kom vandaag nog in beweging. Het weer is prima!

Met de auto op vakantie?

09-07-2021

De vakanties staan voor de deur. Voor veel mensen betekent dit een lange autorit. Zo'n zit kan een behoorlijke aanslag op uw lichaam zijn. Vooral uw onderste rugwervels krijgen het zwaar te verduren. 

Hardloopspreekuur

15-06-2021

Gisterenavond was er weer een geslaagde sessie van ons hardloopspreekuur! Bas (Runnersworld Amsterdamse Bos) en Menno waren weer aanwezig om de “lopende”vragen te beantwoorden. Het volgende spreekuur is maandag 12 juli!

Fysiotherapie is maatwerk

04-06-2021

Aristoteles (384-322 v. Chr.) wist het al: 'Ieder mens is uniek'. Dat is ook precies waarom de fysiotherapeut bij de eerste afspraak tijd neemt voor een gedegen onderzoek want de ene enkelverzwikking is de andere niet. 

Nationale balkon beweegdag

26-05-2021

Op 4 juni is het Nationale Balkon Beweegdag. Op meer dan 400 plekken in heel het land komen ouderen in beweging. Zij beleven 'op afstand' een sportieve, maar vooral gezellige ochtend met elkaar. Onder de bezielende leiding van vrijwilligers en bekende Nederlanders belooft het een memorabel beweegfeest te worden.

Krachttraining - vitaal voor lichaamsfuncties

14-05-2021

Wandelen, fietsen allemaal prima natuurlijk, maar we vergeten - vooral als we wat ouder worden - de krachttraining. Juist krachttraining is essentieel voor een goed functionerend lichaam. Met krachttraining stimuleer en onderhoud je vele lichaamsfuncties op een effectieve manier.

Bij inactiviteit ernstiger verloop van Corona

14-05-2021

Een sedentaire en inactieve leefstijl lijkt een grote risicofactor te zijn om te overlijden aan Corona. Ook is de kans op een ernstig verloop van de ziekte groter bij mensen die niet of nauwelijks bewegen. Dat concluderen Amerikaanse onderzoekers na een studie onder bijna 50.000 mensen.

Van coronacrisis naar beweegcrisis

07-04-2021

Een half uur per dag wandelen, dat zou eigenlijk iedereen moeten doen. Bewegen is gezond! Op dit moment doen we het alleen veel te weinig. De coronacrisis heeft een grote, negatieve impact op ons beweeggedrag. En dus zitten we in een beweegcrisis.

Revalidatie na Corona

16-03-2021

Als gevolg van het Coronavirus kun je veel last houden van restklachten zoals vermoeidheid, benauwdheid of verlies van conditie en spierkracht. Wij kunnen je helpen bij je herstel. 

Schaatsplan

10-02-2021

De winter gaat echt doorzetten. Binnenkort zijn de sloten en plassen dicht gevroren. We kunnen weer eens het natuurijs op. Is jouw lichaam al voorbereid?

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl