Fysiotherapeuten en huisartsen Kudelstaart/Aalsmeer in de schoolbanken

26-10-2021

De huisartsen en fysiotherapeuten van Kudelstaart en Aalsmeer volgen een gemeenschappelijk scholingsprogramma op het gebied van artrose.In oktober zijn de heup en de knie aan de beurt geweest. In november de nek, schouder en lage rug zijn de nek, de rug en de schouder besproken.

Artrose, in de volksmond slijtage is een rheumatische aandoening die gepaard gaat met pijn en verlies van mobiliteit. De huisarts en de fysiotherapeut worden in toenemende mate geraadpleegd op dit gebied en soms vraagt de patient of er een verwijzing naar een orthopeed nodig is. Dat is lang niet altijd het geval. Immers: pas als er een operatie overwogen moet worden om het gewricht te vervangen is dit aan de orde. Voor die tijd kan er veel bereikt worden met adviezen en oefentherapie om de spieren om het gewricht te versterken. De scholing is bedoeld om onderling op 1 lijn te komen en zodoende helderheid voor de patient te creeeren en onnodige belasting van de ziekenhuizen te voorkomen.

Naast nuttig is zoiets ook altijd gezellig.

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl