Fysiotherapie essentiele rol in beheersen zorgkosten

21-06-2021

De tweede editie van FysioFacts is uit! FysioFacts is het feitenoverzicht van en over de fysiotherapie, opgesteld door onze beroepsorganisatie (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie).

Voor deze editie is onder meer data uit de LDF (Landelijke Database Fysiotherapie), de data van fysiotherapeuten zelf, gebruikt. In de LDF staan ruim 4,8 miljoen unieke behandelepisodes.

Conclusie

Van de totale Nederlandse #zorguitgaven wordt slechts 1,5% besteed aan fysiotherapie, waarvan 0,5% via de #basisverzekering en 1% via de #aanvullende #verzekering. Dit is een laag percentage van de totale zorguitgaven, terwijl het aantal patiënten dat gebruik maakt van fysiotherapie inmiddels boven de 4 miljoen is gestegen.
Dit aantal groeit harder dan de uitgaven. Het gemiddeld aantal behandelingen neemt per patiënt af, net als de gemiddelde kosten.

Conclusie

Fysiotherapie is zeer effectief, wordt enorm hoog gewaardeerd en zeer betaalbaar. Fysiotherapie speelt een essentiële rol in beheersen van de zorgkosten. Dat is goed nieuws voor patiënten, zorgverzekeraars en natuurlijk de belastingbetaler.
Heb je klachten? Maak snel een afspraak en we helpen je snel en goed. We staan voor je klaar.

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl