Fysiotherapie op de Maccabiadelaan

Onze collega's Marlies en Carlijn werken op de Maccabiadelaan van Ons Tweede Thuis. Ze geven een kijkje in de keuken:

De Maccabiadelaan (in slang ook wel ‘de Macca’ genoemd)  is een Woon- en dagcentrum in het mooie Amstelveen. 
De naam heeft de locatie te danken aan zijn Joodse achtergrond. 
De Maccabiade is de benaming voor de Joods olympische spelen. 

De voorziening biedt zorg en zinvolle daginvulling aan iets meer dan 35 bewoners met een brede vraag aan zorg en begeleidingsbehoeften en volgt in hun dag tot dag leven dan ook de gebruiken van het Jodendom. 
Zo is er een koosjere keuken, regelmatig sjabbat op de vrij- en zaterdagen, kunnen bewoners op de zaterdagen naar de synagoge en vieren ze nieuwjaar volgens de Joodse kalender (2 tot 4 oktober dit jaar!)
De sfeer op de locatie is altijd erg warm en welkom, waar de bewoners met sommige samenwonen op hun woning, komen ze met anderen samen op hun groepen in het dagcentrum. Abel brengt koffie rond op de maan- en woensdagen, de bewoners van groep groen komen met elkaar de vuilniszakken ophalen en Richard van groep roze brengt samen met de begeleiding brood rond. De bewoners van groep blauw zorgen dat al het glaswerk van de locatie – en van de omwonenden wordt weggebracht en als je rond de spitsuren een blokje om gaat door de polder  kom je om de 50 meter groepjes tegen die een frisse neus zijn gaan halen. 

Samen met Marlies ben ik daar als fysiotherapeut nu bijna 3 jaar betrokken met veel plezier. We proberen bewegen een podium te geven in de dagprogramma’s van de bewoners en het goed op de kaart te zetten bij de personeelsleden om het belang ervan meer duidelijk te maken. Daarnaast zijn we natuurlijk voor 1 op 1 behandelingen aanwezig, doen we mee met sportgroepen en gaan we sinds kort met een klein groepje bewoners zwemmen in het bad bij Nifterlake. Aan mogelijkheden en variatie geen gebrek – en aan plezier dus ook absoluut niet!

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl