Klacht in beeld: Osteoporose

02-08-2021

Osteoporose betekent letterlijk: poreus bot. Als je osteoporose hebt, zijn je botten brozer en is de kans op een botbreuk is groter. Osteoporose is een chronische aandoening die veel voorkomt. Wereldwijd krijgt ongeveer één op de drie vrouwen en één op de acht mannen osteoporose.

Fysiotherapie

Fysiotherapie kan je helpen om beter te bewegen en de kans op vallen kleiner te maken. De behandeling bestaat meestal uit oefeningen om spierkracht en balans te verbeteren. Zo houd je de best mogelijke botstructuur en kun je vallen zoveel mogelijk voorkomen.
Als je toch gevallen bent, helpt fysiotherapie ook bij het herstel na botbreuken.
Fysiotherapeuten behandelen regelmatig patiënten die een grote kans hebben om osteoporose te krijgen. Zij zijn alert op de mogelijke risicofactoren voor osteoporose en kunnen je naar de huisarts verwijzen. De diagnose kan alleen gesteld worden met een meting van de botdichtheid.
Klik hier voor het filmpje.

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl