Revalidatie na Corona

16-03-2021

Als gevolg van het Coronavirus kun je veel last houden van restklachten zoals vermoeidheid, benauwdheid of verlies van conditie en spierkracht. Wij kunnen je helpen bij je herstel. 

Voor behandeling kun je binnen onze praktijk terecht bij Jan Voorn. Hij volgde de “e-learning Landelijk netwerk voor revalidatie corona patiënten in de eerste lijn”. Samen met zijn specialisatie als longfysiotherapeut en algehele revalidatie heeft hij hiermee een stevige basis gelegd voor het begeleiden van corona patiënten bij hun revalidatietraject. 

Door een corona-infectie kan verstoring van de ademhaling optreden. Door de infectie zelf en ook door de emotie rondom het krijgen van corona en de gevolgen ervan. Ook kan het zijn dit en andere stressgerelateerde klachten al voor het oplopen van de corona-infectie aanwezig waren. Dit bemoeilijkt soms de revalidatie waardoor extra aandacht en training op het gebied van ademhaling, slapen en omgaan met emotie en vermoeidheid in het dagelijks leven zinvol kan zijn. Met als doel het optimaliseren van de verhouding tussen belasting en belastbaarheid en meer voorspoed in de revalidatie. Dan werken we in de praktijk samen met psychosomatische fysiotherapie, bij ons Mirjam Visser

Tijdelijk vergoed vanuit de basisverzekering:
Momenteel worden 50 behandelingen COVID-19 herstelzorg vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor kun je dus ook bij ons terecht zonder een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Wel heb je een verwijzing nodig van huisarts of specialist en gaan de behandelingen ten koste van je eigen risico.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op!

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl