Schrijfproblemen

Schrijven is voor alle kinderen en volwassenen wereldwijd een vaardigheid die hen in staat stelt om tecommuniceren. Ondanks de toename van het gebruik van de computer is schrijven en leren schrijven nog steeds actueel. 

Het schrijven op school is ondersteunend bij andere leerdomeinen, zoals bij taal en rekenen. Een schrijfprobleem kan ook een negatief effect hebben op deze leervakken en op het zelfbeeld van een kind. Hoewel het aanleren van schrijven een schoolse vaardigheid is, blijkt de motorische component een grote rol te spelen. Dit maakt dat kinderen met schrijfproblemen vaak met een hulpvraag komen bij de kinderfysiotherapeut in de eerste lijn. De kinderfysiotherapeut richt zich op de motorische schrijfproblemen, waarbij een stoornis in de fijne motoriek het schrijfproces beïnvloed.

Mogelijke hulpvragen bij schrijfproblemen:

  • Mijn kind schrijft slordig
  • Mijn kind heeft moeite met bepaalde lettervormen
  • Mijn kind schrijft krampachtig en gespannen
  • Het schrijftempo van mijn kind is laag
  • Mijn kind houdt zijn pen op een vreemde manier vast

Mocht je vragen hebben over het schrijven vraag dan een van de kinderfysiotherapeuten. 

Sandra en Amber

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl