Slaap wijzer

20-09-2021

Te lang wakker liggen, te vroeg wakker worden, te vaak wakker worden in de nacht en dan niet meer kunnen slapen.Of niet uitgerust wakker worden. Wie kent het niet? Heel vervelend want de hele dag loop je met een vermoeid lichaam en hoofd. Niet alleen voor je gevoel, het is ook een feit dat herstel voor lijf en brein in de nacht plaatsvindt. Je bewegingsapparaat wordt gerepareerd, aangezien het gebruik ervan gedurende de dag kleine slijtageplekjes veroorzaakt en je brein wordt als het ware schoongewassen.

Beter slapen begint overdag met een regelmatige afwisseling van de stand van je actieschakelaar. Deze kent 4 standen:

  • slaap
  • sluimer
  • alert
  • actie

Om goed in slaap te kunnen komen moet je de andere 3 evenveel gebruiken overdag. Dat betekent meerdere sluimermomenten op een dag, echt even niks doen, het doen van een meditatie- of ontspanningsoefening, je gedachten laten gaan zoals ze gaan. Ook aandacht schenken aan ritme, slaaphygiene, het onderuithalen van verkeerde gedachten over slaap en het vergroten van kennis over slapen helpen om je eigen slaapcoach te worden.

Meer weten? : Mirjam Visser, m.visser@fysiotherapiekudelstaart.nl

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl