Zorgverzekering in soorten en maten

21-12-2022

De basisverzekering is een verplichte ziektekostenverzekering en dekt de kosten voor de meest voorkomende geneeskundige zorg. Omdat fysiotherapie beperkt wordt vergoed vanuit de basisverzekering kiezen veel Nederlanders hiervoor een aanvullende verzekering. Bij een aanvullende verzekering kunt u kiezen voor een natura- of een restitutiepolis.

BASISVERZEKERING

Iedereen die in Nederland woont, is wettelijk verplicht om een basisverzekering te hebben. Dat geldt ook voor kinderen tot 18 jaar, maar zij betalen hiervoor geen premie. Mensen die niet in Nederland wonen, maar hier wel werken en loonbelasting afdragen, zijn ook verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Bij de basisverzekering heeft u een verplicht eigen risico van 385 euro.  Een aanvullende verzekering is niet verplicht.

NATURAPOLIS

Als uw aanvullende verzekering een naturapolis is, vergoedt uw verzekeraar behandelingen door zorgaanbieders waar uw verzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed, hangt af van de polis die u hebt afgesloten. Kiest u voor een fysiotherapeut die geen contract heeft met uw zorgverzekeraar? Dan moet u meestal een deel van de rekening zelf betalen.

RESTITUTIEVERZEKERING

Bij een restitutiepolis mag u zelf kiezen naar welke fysiotherapeut u gaat, ongeacht of die een contract heeft met uw zorgverzekeraar. Uw behandeling wordt over het algemeen voor het grootste deel vergoed

Bron: Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie

Bij Fysio & Fitness Kudelstaart vindt u alle specialisaties onder één dak. Daarnaast bent u bij ons aan het juiste adres om onder professionele begeleiding te trainen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u hieronder in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. We bewaken uw privacy.  Uiteraad kunt u ook altijd weer uitschrijven. 

Contact

Kudelstaartseweg  243
1433 GH  Kudelstaart 
(naast de kerk gelegen)
Nederland
0297-329635
info@fysiotherapiekudelstaart.nl
www.fysiotherapiekudelstaart.nl